Sharing a meal, a truly festive meal. Scents and aromas, the finest which kitchen and cellar can offer. Selected products of best quality are served in a modern-extravagant and traditional-sensual style in small or large courses. The dessert, rich and sweet or fruity and light – a closing pleasure that isboth a feast for the eyes and a culinary delight. Unforgettable!
Our gourmet restaurant has been awarded a star from the Michelin Guide from 1998 up to present. Casual, easy-going, relaxed. This is how we would like to describe the atmosphere in our restaurant. Opposite of what most people would associate with a gourmet restaurant. We do not impose a formal dress code and you are welcome to have a bite from your neighbor’s plate. And sometimes the Chef himself will bring out the plates.
A relaxing evening with excellent cuisine and fine wines – this is what you can expect. Your satisfied smile at the end of the evening – this is what we aim for.
Seit Ende Mai 2022 trägt Christian Somann die Verantwortung für die kulinarische Ausrichtung des Relais & Châteaux Hauses vor den Toren Usedoms. Er ist kein Unbekannter in unserer Region, seine Stationen sind das Restaurant Belvedere im Travel Charme Strandidyll Heringsdorf, Strandhotel Atlantic und der Ahlbecker Hof gewesen. Er freut sich schon sehr darauf, Sie bei Ihrem nächsten Besuch bei uns kulinarisch zu verwöhnen. Am besten erzählt er Ihnen selbst ein bisschen was über sich und seinen Küchenstil:
"Mein Motto begleitet mich schon seit langer Zeit: Denke global, kaufe regional. Das bedeutet, die Gaben zu nutzen, die eine Region bereit hält und sie mit ausgewählten Produkten aus anderen Regionen und sogar Erdteilen zu ergänzen. Ich finde, die Küche im Gutshaus Stolpe ist das Spiegelbild der Landwirtschaft in unserem wunderbaren Mecklenburg-Vopommern, ergänzt und gewürzt mit einem Quäntchen Weltoffenheit."
Fresh, regional, seasonal – there are many adjectives which describe the cuisine of Gutshaus Stolpe. Come and form your own opinion. You may find our current menu and the possibility to reserve one of the highly demanded tables here
Our restaurant is open from 6:30 to 9:30 p.m. We kindly ask for your comprehension that due to limited capacities in our gourmet restaurant a reservation in advance is obligatory, both for hotel guests as well as external guests.
Closed on Sunday and Monday. Tuesdays and from September on also Wednesdays we offer our Bistro menu only.
Alternatively, please visit our Stolper Fährkrug at the River Peene.